Dziesięć rad jak ustawić aplikację Dine4Fit i na co zwrócić uwagę
Często odpowiadamy naszym użytkownikom na jedno z poniższych pytań odnośnie używania aplikacji Dine4fit.
Zestawmy to zatem w jedne post i niech to będzie w jednym miejscu.
W ramach regularnej dawki motywacji przynosimy Wam kolejną historię sukcesu jednego z Was – Józka.
Przy okazji dziękujemy wszystkim tym, którzy tak chętnie dzielicie się swoimi osiągnięciami.
Józek, lat 28, pracuje jako operator na produkcji w fabryce. Od dziecka lubi piłkę nożną, ale w wieku jedenastu lat musiał przestać grać z powodu problemów zdrowotnych. Mówi, że była to również pierwsza zmiana w jego stylu życia, po której zaczął przybierać na wadze.
W wieku 17 lat jednak przyrost wagi zatrzymał się, a on sam zaczął chudnąć. Powód – problemy rodzinne. Jednak gdy miał około 20 lat, waga znów zaczęła iść w górę. Ale on tego nawet nie zauważył…
Zacząłem pracować i utknąłem w klasycznej rutynie – powrót z pracy do domu, siedzenie przy komputerze lub leżenie przed telewizorem. Do tego wizyty w pubie w weekendy. Swoje problemy rozwiązywałem alkoholem – wyjaśnia sympatyczny młody człowiek, którego dziś nie podejrzewa się o to, że kiedykolwiek miał problemy z wagą.
W przypadku Józka nie była to kwestia zdrowia, jak to często bywa. Zdrowie zawsze miał w porządku, ale w końcu stwierdził, że dalej tak być nie może.
Znalazłam w internecie Dine4Fit i zabrałem się za naukę i czytanie, jak korzystać z aplikacji i lepiej się odżywiać. Spędziłem nad tym wiele godzin – przyznaje. Ale 30 kg w dół pokazuje, że było warto.
Na początku byłem bardzo zmęczony, praca na trzy zmiany nie ułatwia sprawy, ale się zawziąłem i uwierzyłem, że dam radę – mówi, dodając, że po kilku tygodniach nie tylko zmęczenie zniknęło, ale też zobaczył pierwsze zmiany w lustrze.
To zmotywowało mnie jeszcze bardziej i przestałem pić alkohol prawie całkowicie – mówi z dumą, dodając, że przyjaciele również bardzo mu pomogli, motywując go. Jestem teraz zupełnie inną osobą. Cieszę się życiem i czuję się znacznie lepiej. Schudłem z apką Dine4Ft tylko dzięki własnej silnej woli.
Zacząć i ułożyć to wszystko w głowie – przyznaje młody człowiek, którego ulubionym jedzeniem jest teraz jogurt grecki z białkiem, owocami i masłem orzechowym. I mówi, że trzyma kciuki za Was wszystkich. Będąc konsekwentnymi dacie radę!
Często odpowiadamy naszym użytkownikom na jedno z poniższych pytań odnośnie używania aplikacji Dine4fit.
Zestawmy to zatem w jedne post i niech to będzie w jednym miejscu.
Kontynuuj czytanie 6.1.2022
Odchudzanie rozumiane wyłącznie jako chwilowy „zryw” nie tylko skazuje nas na efekt jo‑jo, ale również pozbawia wartości edukacyjnej całego procesu. Tymczasem prawdziwa transformacja polega na wprowadzeniu zmian, które towarzyszyć będą nam przez całe życie – od sposobu, w jaki komponujemy posiłki, aż po to, w jakim otoczeniu spędzamy czas i jak korzystamy z wsparcia bliskich.
Kontynuuj czytanie 8.5.2025
Wiele osób rozpoczyna odchudzanie od rygorystycznego liczenia kalorii lub ostrej diety, ale szybko wraca do starych przyzwyczajeń. Tymczasowe restrykcje rzadko prowadzą do trwałych rezultatów. Jak podkreśla Mayo Clinic, “najlepszym sposobem na schudnięcie i utrzymanie wagi jest wprowadzanie trwałych zmian w stylu życia”, takich jak zbilansowana dieta i codzienna aktywność.
Kontynuuj czytanie 5.5.2025
Mamy dla Ciebie zupełnie nową funkcję w wersji Premium aplikacji Dine4Fit, dzięki której jeszcze łatwiej osiągniesz swój cel.
Drodzy Użytkownicy Dine4Fit,
dzięki Waszym sugestiom aplikacja wciąż się rozwija, a wraz z tym uprościliśmy dodawanie posiłków – kluczowy element Dine4Fit, obok stale aktualizowanej bazy produktów. Dlatego z radością przedstawiamy Wam tę nową funkcję Premium!
Kontynuuj czytanie 29.4.2025
Tendencja do odkładania się tłuszczu w ciele (czyli miejsca, w których będzie się on kumulować) jest w dużej mierze uwarunkowana genetycznie.
Mówiąc prościej, niektórym osobom naturalnie odkłada się więcej tkanki tłuszczowej na biodrach, udach, a nawet ramionach czy piersiach, podczas gdy inni częściej gromadzą ją w okolicy brzucha (tzw. obszar brzuszny).
Kontynuuj czytanie 28.4.2025
Naukowcy też czasem się mylą – zwłaszcza jeśli chodzi o jedzenie.
Najbardziej znanym przykładem są zawyżone wartości żelaza w szpinaku, ale również zmieniające się podejście do jajek. W tym artykule przyjrzymy się nie tylko tym przypadkom, ale też innym produktom, takim jak mięso, smalec, masło czy alkohol.
Kontynuuj czytanie 24.4.2025